Custom Search
||  Holiday   ||  Arts and Crafts   ||  Coloring   ||  Lesson Plans   ||  Printables   ||  Word Puzzles   ||  Writing   ||  Games  

Preschool

Kindergarten

1st Grade

2nd Grade

3rd Grade

Math

English


Dinosaurs Quiz - fun facts about dinosaurs

dinosaur fun facts, dinosaurs quiz. free kids learning games

Free printable dinosaurs fun facts quiz. Become a dinosaur expert.

  1. Which group of animals did dinosaur belong to?

    Answer: reptiles dinosaur fun facts, dinosaurs quiz. free kids learning games

  2. Were dinosaurs plants-eaters or meat-eaters?

    Answer: There were plants-eater dinosaurs and meat-eater dinosaurs.

  3. Could dinosaurs fly?

    Answer: no. Dinosaurs couldn't fly but Pteranodon, which related to dinosaur, were flying reptiles that lived at the same time as dinosaurs.

  4. Was Tyrannosaurus rex the biggest kind of dinosaur?

    Answer: No.Giganotosaurus and Brachiosaurus were bigger than Tyrannosaurus rex.But T-rex was one of the fiercest land predators ever to exist. dinosaur fun facts, dinosaurs quiz. free kids learning games

  5. Were dinosaurs related to birds?

    Answer: yes. Scientists believe that birds are the direct descendants of dinosaurs.

  6. Why did dinosaurs die out?

    Answer: No one really knows. There are different theories about how dinosaurs died out, like meteorite impact, poison volcanic gases, climatic changes, or changes in the Earth's magnetic field.

  7. When did dinosaurs live on the earth?

    Answer: Dinosaurs lived on the earth millions years ago, long before humans. Dinosaurs lived through three consecutive geologic time periods (the Triassic, Jurassic, and Cretaceous Periods).

  8. What was the smallest dinosaur?

    Answer: Compsognathus was probably the samllest dinosaur. About the size of a chicken.

  9. Were dinosaurs cold-blooded or warm-blooded?

    Answer: Scientists don't have enough evidence to prove whether dinosaurs were cold-blooded or warm-blooded. Some believe all dinosaurs were "warm-blooded" as birds and mammals. while others believe dinosaurs were cold-blooded.


    Image files used here are under GNU Free Documentation License. Or they are in the public domain because their copyright has expired. The jack and jill image comes from the Project Gutenberg archives under the terms of the Project Gutenberg License included with this eBook or online at www.gutenberg.net



    Custom Search